Det er noen år siden vi har deltatt i Askøy Orienteringslag sitt opplegg for turorientering. Men i år lokket konvolutten som sto utstilt på Essostasjonen på Kleppestø. Vi kjøpte en for kr. 150,- og var i gang.

Årets turer går til Kollbeinsvarden, Tveitaskogen og Åsebøskogen. Alle kartene er i målestokk 1:7500 med ekvidistanse 5 meter. Dessverre får vi ikke utdelt skikkelige trykte kart, men fotokopier og bare deler av det opprinnelige kartet. smiley Det var mye bedre tidligere da vi fikk originalene.

Tilsammen skal 60 poster besøkes. Hver post gir en poengsum, varierende etter vanskelighetsgrad. Tilsammen kan det oppnås 500 poeng og alt etter oppnådd poengsum kan man anskaffe seg merke i gull, sølv eller bronse.

I ettermiddag tok vi den første turen. Valget falt på Åsebøskogen, antagelig den letteste av rutene.


Ruten ble logget på GPS’en og sporet lastet inn i MapSource. Kartet her er standard 1:50000 og temmelig grovt. Heldigvis er orienteringskartene adskillig bedre detaljert, ellers ville det nok vært vanskelig å finne postene.

Turen i dag gikk veldig bra. Alt var på plass og vi fant kjapt og greit alle de 10 postene. smiley

Her er vi ved post nr. 46 (begynte i dag på nr. 41 – Bekk).

Etter mange år med GPS er det litt uvant å skulle navigere ved hjelp av kart og kompass. Men det er som å sykle – når du har lært det kan du det for alltid.